sobota 28. března 2015

Napravujeme reputaci lilku (a hamburgery to nepotřebují)

Lilky mají v našem kolektivu hroznou pověst. HROZNOU! Jako "na-skok-na-sváču-s-montážní-pěnou-v-baumaxu" hroznou.
A protože v poslední době experimentujeme se všema doposud podivnejma potravinama (pohanka, cizrna, červená řepa, řapíkatý celer, cukety, dýně etc.) nebylo úplně od věci poskytnout pátou šanci i lilku.
A výsledek? Totálně jsme ho hoška znemožnili, protože dokáže bejt i moc dobrej. A v tomhle jídle navíc i pěkně vypadá. :-)


Tak, na dno pekáčku přišlo trochu olivového oleje a pak jsem skládala kolečka lilku, rajčat a mozzarelly - navrch osolit a opepřit a libovolné koření. Minule to byl tymián, dnes oregáno - žádná volba asi nebude úplná chyba. Protože mi prve zbylo, udělala jsem ještě druhou vrstvu a okořenila stejně. Úplně navrch posypat parmezánem, přelít trochu olivovým olejem a nechat hezky zapéct :-).


Kvůli nejmenované osobě, která všichni víme kdo je, jsem k tomu poprvé uvařila rýžové nudle, udělala z nich hnízdo a zeleninu posadila navrch. Myslím, že bez přílohy nebo jenom s pečivem to je stejně fajn. Lilek (neboli prý česky baklažán HAHAHA) vážně překvapil :-)




A nakonec půvabná momentka z dnešního oběda, jedny z nejlepších burgerů za poslední dobu. Jsou tu vyloženě jen z čisté zlomyslnosti!



Hezkou neděli přeji! An. :-)

2 komentáře:

  1. No hnedka bych se do lilku zakousnul, vypadá to moc pěkně :). O hambáčích ani nemluvim, slintal jsem nad nima aspoň 10 minut, jsi je naaranžovala naschvál aby bylo vidět úplně všechno viď :).

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden by tomu nevěřil, ale ty lilky se fakt dali jíst a člověk si i dobrovolně přidá :) Neboli bylo to moc dobré ;)

    OdpovědětVymazat