neděle 24. května 2015

Recenze vietnamských a thajských polévek

Ačkoliv je již za námi studentské období instatních jídel a vaření z polotovarů, nemohli jsme nechat ležet šanci zkusit nudlové polívky vyššího ranku než čtyřgramové clever za 3,90.
Metr objevil při cestě na Albertov malou samoobsluhu, kde mají poměrně velký výběr nám neznámých a poměrně autenticky vyhlížejícíh balíčků a kelímků.
Zakoupili jsme si každý dvě, měli jsme tedy čtyři úplně různé příchutě.




 METR: Kuřová polévka Oh Ricey! Pho Ga v pytlíčku (Vietnam). Balení je luxusní, dokonce jsou nudle ve vlastním pytlíčku. Jedinou nevýhodou balení je, že polévkové koření je smíchané se zeleninou – tj. mexickým sušeným koriadrem (jak jsme zjistili z obalu). Takže člověk nemá na výběr, že si tam tu trávu nasype. Příprava docela jednoduchá, ale chce to spíše širokou misku než talíř, protože jednak jsou nudle dost vysoké, takže do talíře nestačej, a navíc to chladne velmi rychle. Miska je praktičtější do ruky. První dojem z chuti dobrý, docela to chutnalo i kuřecově, samotné nudle byly dobré, asi lepší než klasické vaječné. Závěrečný dojem z chuti: shrnul bych to jako dobrou polívkiu, ale člověk by si měl dávat pozor na velkou koncentraci zelených objektů, který po rozkousání nechuntjí zrovna dobře. Možná, když si na to člověk zvykne, tak si na to přijde na chuť.

ANIČKA: Hovězí polívka Oh Ricey! Pho Bo v pytlíčku. Jednoznačným plus jsou rýžové nudle, které jsou opravdu lepší než ty malé kulaté kudrnaté v klasických polévkách. Jsou o dost lepší. Kořenící směs nebyla nijak pálivá, jako příšerné minus bych ale označila mexický koriandr, který chutná jako saponát. Kdyby tam nebyl, polívka by byla vážně děsně dobrá. Vodu s zelenými koriandrovými kousky jsem pak nedojedla.



METR: Hovězí Mama cup v kelímku (Thajsko): Když jsem otevřel kelímek, uviděl jsem polévku. Ovšem předtím ještě pár pytlíčků a vidličku. Pak se uvařila voda, zalila polívka, přidala chuť a mastnota, zamíchalo se to vidličkou, která trochu vrže, a nechalo vykynout pod pokličkou. A pak se to snědlo a bylo to dobrý. Chuť byla překvapivě sladká (až perníčková!), nudle byly nudlový, asi rýžový jsou lepší, a nebyl tam ten divnej zelenej blemc, což jsou plusový body. Byly tam prazvláštní granulky, možná sojového masa, který nebyly špatný.

ANIČKA: Krevetí polévka Mama cup v kelímku: Kelímek je trochu termo - má dvě vrstvy, takže se dá horký pohodlně držet v ruce a jídlo vydrželo teplé hodně dlouho. Vidlička na poměry takového produktu překvapivě bytelná. Nudlí hodně a pořád rostly! Zklamala mě přítomnost mexického koriadnru. Snědla jsem nudle a vodu jsem nechala, protože to se fakt nedalo.

Nakonec přinášíme veselý obrázek rohlíku, který vypadá jako slimák, a nekvalitní fotku jahodového koktejlu s pomíkovou šťávou a mátou (ale ještě před zmixováním).
















Majte sa pekne a dovi! :-) A+M

3 komentáře:

  1. Teda, to jste byli odvážní, já bych se možná trochu bála:)

    OdpovědětVymazat
  2. Teď už nemusíš, je to všecko otestované ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá recenze, budu si dávat na mexickej koriandr :) Když sme bydleli na Petřinách, tak sem taky chodil na čínský(vietnamský/asijský) polívky do krámku k místnímu číňanovi(vietnamci/asiatovi) a kupoval si taky autentický polívky s rejžovejma nudlema...ale ty byly teda šíleně pálivý, často se to nedalo skoro sníst :)

    OdpovědětVymazat