úterý 5. května 2015

Skořicový šneci Kanelbullar

Tento příspěvek bude mít velmi krátký úvod, protože slovo klasika: "Šneka!" nelze jen tak překonat.

Bezvadný pečící blog devceuplotny.cz a jaho autorka Kristina už mi poskytly mnoho inspirace; ke švédským skořicovým šnekům zvaným kanelbullar už jsem se však vrátila po několikáté, protože jsou opravdu výborný.

Je asi zbytečné se rozepisovat s návodem, když ho Kristina takhle hezky představila:
http://www.devceuplotny.cz/Recepty/Kynute-testo/Kanelbullensdag-den-skoricovych-sneku

Jen bych za sebe doplnila, že dávám raději třtinový cukr (jako v poslední době skoro do všeho), že umotané roládky je lepší krájet hned a vyskládat na pečící papír a nečekat až se předchozí plech v troubě upeče - těsto má tendenci řídnout a pak se šneci hůře krájejí - a že nejlepší jsou hned po vychladnutí, maximálně druhý den, třetí den už začínají být tužší.






Mimochodem, dočetla jsem Příliš mnoho Kateřin a nijak nadšená tedy nejsem, hezky napsáno, ale zápletka prakticky chybí. A na příště si pro vás s Metrem připravujeme recenzi vietnamských a thajských nudlových polévek. No něco exkluzivního! Ahoj, A. :)

1 komentář: